Del I – En introduktion af CAS -ad hoc -divisionsbeslutninger fra OL i Beijing i 2022

(redaktørens note: hvad der overholder er et uddrag fra et betydeligt indlæg, der optrådte i går aftes i sportssager med retssager, nationens førende sportslovgivning Periodisk. Uddraget inkluderer en af en række beslutninger, der er fremhævet i artiklen. Hackney Publications bruger studerende, professor, bibliotek såvel som lovgivningsfirmaets medlemskabspriser.)

Af Jared P. Vasiliuskas & Michael V. Viverito, Power & Cronin, Ltd.

Med 2022 Beijing Wintertime Olympic Games, der har pakket ind den 20. februar 2022, frigav Domstolen for Arbitration of Sport (“CAS”) ad hoc -division sine beslutninger til de situationer, den hørte i henhold til post 1 i CAS -voldgiftspolitikkerne for De olympiske lege. Dette indlæg vil give et resumé af hver beslutning, for at fremhæve problemerne steg såvel som begrundelsen bag CAS Ad Hoc Division Panel -divisions beslutning. Dette indlæg bruges ikke som en kritik af beslutningen, og det sigter heller ikke på at tage en indstilling til støtte for eller imod de trufne beslutninger. Dette indlæg leverer bare en indikerer at kommunikere til besøgende fakta bag hver beslutning såvel som ikke repræsenterer forfatternes meninger.

Makhnev & Shuldiakov mod Worldwide Ski Federation & Russian Olympic Committee CAS OG 22/2

Den 23. maj 2021 offentliggjorde Worldwide Ski Federation (“FSI”) sit kvalifikationssystem til XXIV Olympic Wintertime Games, Beijing 2022 – Freestyle Ski. Den kontinuerlige Covid-19-pandemi udløste annullering af en række verdensmesterskabsbegivenheder, hvilket kun førte til ti kvalificerende begivenheder fra december 2020 indtil 14. januar 2022, ud over 2021 FIS freestyle ski verdensmesterskaber.

Russiske Mogul -skiløbere Andrei Makhnev (“Makhnev”) såvel som Artem Shuldiakov (“Shuldiakov”) deltog i de allerførste seks kvalificerende begivenheder. De sidste fire begivenheder var indstillet til at tage placering i Quebec, Canada samt Utah, Amerikas Forenede Stater (“USA”) fra 7-8 januar 2022, henholdsvis 12-14 januar 2022. I november 2021 blev Covid-19-indgangskrav til USA såvel som Canada ændret for at begrænse adgangen til personer, der havde fået en Covid-19-vaccination, der blev Bologna FC 1909 Trøje godkendt til at bruge i deres respektive lande. Makhnev såvel som Suldiakov blev begge administreret Sputnik V -vaccinationen, vaccinen autoriseret til anvendelse i Rusland. Imidlertid var denne visse vaccine ikke på listen over autoriserede vacciner mod USA eller Canada.

På trods af bestræbelser fra det russiske olympiske udvalg (“ROC”) såvel som den russiske freestyle -føderation, leverede De Forenede Staters Ski & Snowboard Federation varsel ved hjælp af e -mail til ROC, USA Olympisk komité (“IOC”) den 4. december 2021, at ingen undtagelser ville blive godkendt af den amerikanske regering for at gøre det muligt for Makhnev såvel som Shuldiakov at rejse til USA.

Efter et antal frem og tilbage korrespondenter nåede sagen den endelige tanke den 17. januar 2022 med offentliggørelsen af Freestyle-kvoterlisten for Olympic Wintertime Games 2022 (“Kvoteliste”) af FIS, som ikke omfattede nogen type af ekstra atletkvoter, som anmodet af ROC -præsidenten. Den 25. januar 2022 androg Makhnev såvel som Shuldiakov, at FIS anmodede om bekræftelse af, at to ekstra kvoter ville blive godkendt til ROC i mandlige skimoguler til deres fordel. I overensstemmelse med Day svarede FIS, at en anmodning om et Santos Laguna Trøje sådant løft i kvoter ikke var inden for dets anvendelsesområde, såvel som inviteret Makhnev såvel som Shuldiakov om at rejse problemet med IOC. En ansøgning blev indgivet til CAS AD Hoc Division den 27. januar 2022.

Ved høringen øgede FIS uenigheden om, at dette problem var uden for Jurisdiktion for CAS-ad hoc-divisionen, da problemet bestemt af Makhnev såvel som Shuldiakov var uden for den 10-dages periode forud for den olympiske lege-åbningsceremoni fra Wintertime den 4. februar, den 4. februar, den 4. februar. 2022. Funktionen bag post 1 i CAS -voldgiftspolitikkerne for de olympiske lege, omfavnet 14. oktober 2003 samt ændret 8. juli 2021 (“CAS ad hoc -reglerne”) er at levere en kanal til hurtig opløsning af tvister, der er dækket efter politik 61 af det olympiske charter, der var gældende fra den 17. juli 2020, “For så vidt de udvikler sig under de olympiske lege eller i en periode på ti dage forud for åbningsceremonien for de olympiske lege.” For at forstå ordet “opstå”, søgte panelet til den almindelige engelske definition, “at komme til eller begynde at blive bemærket; ske”.

Vejledt af denne definition regnede panelet ud af, at konflikten opstod allerede den 31. december 2021, da ROC sendte sit brev til FIS til muligheden for ekstra atletkvoter for at aktivere for Makhnev såvel som Shuldiakov til at konkurrere på trods af Mangler de sidste fire verdensmesterskabsbegivenheder. Makhnev, Shuldiakov såvel som ROC hævdede, at der ikke opstod nogen konflikt før efter 17. januar 2022 Da kvotefortegnelsen ikke var endelig, så var der yderligere kommunikation, der vedrørte den ekstra kvoteanmodning med 26. januar 2022, da FIS opfordrede ROC om, at enhver form for problemer, der vedrører kvoter, ville kræve for at blive øget med IOC. Costa Ricas fodboldlandshold Trøje Panelet var uenig. CAS -ad hoc -politikkerne har brug for, at konflikten skal udvikle sig inden for den nødvendige periode. En ny anmodning på nøjagtigt samme sag producerer ikke et nyt grundlag for CAS Ad Hoc Division Jurisdiction. Panelet fandt, at konflikten klart opstod uden for den nødvendige periode såvel som at det manglede jurisdiktion.

Del dette:
Facebook
Twitter
E -mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Flere college atletiske afdelinger afslører planer om at arbejde med Spry på dagen det navn, image samt lighedslovgivninger går onlineFlere college atletiske afdelinger afslører planer om at arbejde med Spry på dagen det navn, image samt lighedslovgivninger går online

den 1. juli, to atletiske college -afdelinger – University of Pennsylvania (Penn) samt Penn specificerer University (PSU) – afslørede, at de går sammen med Spry. Disse partnerskaber vil hjælpe deres