Amazons køb af Whole Foods fører til Market Chaos

af Christian Duque

Amazon er nu i købmandsforretningen – slags! Lad os bare sige, at verdens største portal officielt har udvidet sin beholdning ved at tilføje en supermarkedskæde på mere end 400 butikker i USA. Virksomheden faldt 13,7 milliarder dollars for Whole Foods, den avancerede supermarkedskæde, der for mange år siden førte vejen til at bringe økologiske dagligvarer til det almindelige amerikanske marked. Selvom denne investering kan virke risikabel i betragtning af den stadigt konkurrencedygtige verden af detailhandlere, er det et fald i spanden for et firma som Amazon, der placerer sig i en industri på 800 milliarder dollars.

Desuden er dette træk muligvis ikke meget af en gamble, det falder måske ikke engang i kategorien for venturekapitalisme. Mens Walmart har drevet mange mor- og popvirksomheder i jorden, kan Amazons knivskarne driftsmargener forårsage selv Walmarts og Target’s of the World-at bekymre sig-og bekymre dig febrilsk! Amazon får goodwill og brand-name anerkendelse af Whole Foods, dets eksisterende butikker og personale og evnen til at slå selv de lave omkostningsgiganters priser. Ved første rødme kan dette virke godt for forbrugere (betaler endnu mindre for varer), men på lang sigt kan Amazons flytning muligvis hjørne markedet og efterlade forbrugerne i en meget sårbar position.

For de fleste af os er shopping en temmelig enkel proces. Enten kan vi scanne vores varer, eller nogen scanner dem for os, vi betaler, får en kvittering og går på vej. Amerikanske supermarkedskæder tilbyder en lang række produkter, der undertiden tilbyder overalt fra et par mærker til et halvt dusin af hvert produkt. De bruger kvitteringer til to formål. Den ene er til regnskab, og den anden er at give kunderne et købsbevis. Bortset fra det analyserer store købmandsforhandlere ikke rigtig deres kunder eller deres køb. På den anden side ved Amazon alt. De samler information om produkter, der søges, produkter, der er gennemsøgt og købte produkter. De studerer, hvor meget en kunde ser på en vare, der foreslog produkter, de klikkede på, og på hvilke tidspunkter af dagen de køber. Mens en stor-box-butik er clueless med hensyn til denne information, har Amazon tjent sine penge ved at undersøge dem indefra og ud. Deres tilgang er så unik, at de ikke engang gider at skjule den. Faktisk er deres back-end-systemer åbne; Stol ikke på proprietære koncepter og er klar til at være integreret når som helst. De gigantiske købmandsforhandlere kan gøre lidt mere end omarrangering af dækstole på Titanic.

Skrivningen er på væggen. Da nyhederne om dette køb ramte, fik hele handelen et stort hit, med Kroger, der faldt 28%. Mens nyheder om større fusioner og erhvervelser altid har indflydelse på markedet, fra spekulanter til mæglere, er ideen om, at virksomheder, der mister så meget som 28 point, uhørt. Kroger var ikke en isoleret historie. Hele branchen fik et hit! Disse tal kunne bare være toppen Forenede Stater fodboldlandshold Trøje af isbjerget, hvis detailhandlergiganter som Kroger, Publix, Albertsons & andre begynder at rapportere kvartalsdråber i salget over tid. Dette skyldes, at Amazon ikke bare køber Whole Foods; De har også et eksisterende butiksmærke, som de skal kæmpe på VM i fodbold Trøje deres egne hylder. Der er endvidere et stort spørgsmål om, hvorvidt Amazon vil omorganisere virksomheden, skære arbejdskraft, fordele og øge online dagligvaresalg, som vil kaste markedet i endnu mere kaos.

Online salg og lave omkostninger, pålidelig forsendelse er Amazons brød og smør. Ingen kan slå dem på det spil. Dette er grunden til, at virksomheden har sin egen leveringstjeneste – Amazon Fresh. Eksisterende supermarkedsgiganter kunne ikke bare komme med en idé som denne på den 11. time og løbe med den. Ændring, selvom den er plausibel for små virksomheder, er meget vanskeligere for gigantiske detailkæder, der har begrænset online salg, ingen erfaring med forsendelse og praktisk talt ingen muligheder for levering. I nogle større amerikanske byer kan virksomheder som Uber, der nu leverer dagligvarer, også se deres efterspørgsel tørre op. Forestil dig for eksempel mulighederne for at bruge Amazon Prime i forbindelse med Amazon Fresh for at levere dagligvarer til dit dørtrin til et engangs årligt medlemsgebyr. Amazon Prime kunne let bruges i forbindelse med Amazon Fresh (og sandsynligvis vil være på et tidspunkt i fremtiden). Forestil dig at gøre hele din købmand løb bag din computer – eller endda – din smartphone?! Forestil dig, at hvis du er som millioner af amerikanere, der dybest set køber de samme produkter hver uge-hvad hvis du simpelthen kunne trykke på en “genbestilling” -knap og være færdig! I modsætning til at klippe kuponer, ville du finde dem online og bruge dem online – ingen udskrivning eller scanning nødvendig. Leveringstider kunne indstilles af kunden, og transporten ville altid være på spids. Forestil dig at have alle disse fordele og potentielt betale endnu mindre end på Walmart?! Big-box-markederne ville være gjort for!

Jeg er bange, disse er ikke kun teorier. Konkurrencen bliver kun mere hård, og hvis amerikanske giganter ikke kan konkurrere, så er udenlandske spillerekan træde ind. Aldi, en tysk supermarkedskæde, befinder sig i en perfekt position for fremtiden. Dens butikker er mindre, dets produkter er mere på linje med undersøgte tendenser, og dens priser er statistisk lavere end deres amerikanske big-box-kolleger. Aldi har annonceret planer om at ombygge, at det er næsten 1.300 eksisterende butikker i USA, såvel som tilføjet yderligere 900. Lidi, en anden tysk supermarkedskæde, åbnede lige sin første butik her for kun to uger siden. Det ser ud til, at tyskerne måske har en kamp chance sammen med Walmart & Target – begge kæmper for at holde deres forretningsmodeller flydende. Det er stadig uklart, hvordan Amazon vil omorganisere Whole Foods efter overtagelsen, men mange mener, at de vil skalere ned på kasserer-idet de er mere afhængige af selv-checkout-maskiner, fjerner baggers og reducerer antallet af kundeservicepersonale og -bestandlere. Dette vil utvivlsomt skade samfund, da de bedre betalende timejob, når de først tilbydes, ikke vil være mere. Det vil også hindre alle chancer for eksisterende supermarkedarbejdere i andre virksomheder i at forhandle om højere timeløn, fordele og/eller sikre fuldtidsbeskæftigelsesstatus.

Med Amazon involveret i købmandsforretningen ville den næste grænse for portalen være receptpligtig medicin. Skulle Amazon komme ind på dette aspekt af detailmarkedet, vil Walgreens, CVS og Rite Aid være i den samme fare, som detailkæderne befinder sig i dag. Mens mange supermarkedskæder har deres egne apoteker i huset; Whole Foods valgte altid imod det. Deres tilgang var altid at holde sig væk fra receptpligtig medicin og vælge den mere holistiske tilgang til kosttilskud, urter og organiske produkter. Amazon kunne sandsynligvis bekymre sig mindre om Whole Foods ‘mantra, men se på dem som bare et andet aktiv i deres stadigt ekspansive portefølje.

Jeg foreslår ikke, at vi buster Kleenex ud og begynder at græde efter de fede katte i detailhandels- og farmaceutiske salgsindustrier, men i det mindste med den aktuelle model har forbrugerne muligheder. Når et firma som Amazon bliver involveret, vinder forbrugerne i den kortsigtede b/c, at navnet på spillet er lave omkostninger. Jeg taler ikke om crap -produkter, der sælges til billigt; Jeg taler om prisfald på varemærker. Lavere priser er store; Men når de store navnebutikker ikke længere kan konkurrere, vil de foldes. Ligesom mange af mor- og popbutikkerne i går, vil store navne -supermarkedsgiganter gå vejen for dinosauren. Med tiden kan Walmarts og mål muligvis være nødt til at komme ud af købmandsforretningen og vende tilbage til deres form før 1990. Men hvad skal man sige, at det ville fungere alligevel? Ingen kan slå Amazon ved at sælge apparater – Circuit City lærte, at den hårde måde og Best Buy -konceptbutikker kom og gik. At løse biler betaler heller ikke regningerne – undskyld Sears! Hvis du tager elektronik, bilreparation og dagligvarer, hvad vil Walmart og mål sælge? Amazon er også enorm i tøj. Faktisk tilbyder mange designere deres mode direkte på portalen og udskærer detailhandlere helt.

Hvad sker der, når Amazon monopoliserer købmand? Hvad så? Hvad sker der, når Amazon ejer alt? Den næste bekymring er, hvad der sker, når navnebrand ikke længere kan konkurrere med Amazon-produkter på Amazon-ejede hylder og webspace? Hvis prispoint er for høje, flyttes varer ikke, og virksomheder vil blive startet fra markedet. Åh, det er rigtigt, lad os ikke glans over denne vigtige detalje. Den gamle supermarkedsmetode ville give mulighed for dårligt udøvende produkter at forblive på hylder, hvis de for eksempel blev lavet af et enormt firma med succesrige produkter andre steder i butikken. Den nye tendens vil starte produkter, der ikke bevæger sig, uanset hvilket firma de tilhører.

Hvad sker der endvidere, når du holder butikkerne åben, for dyrt, og investorer klammer til at omdanne eksisterende faciliteter til lagre? Derefter Borussia Dortmund Trøje har kunder ikke et fysisk sted at shoppe på; De vil kun være i stand til at shoppe online. Det, der engang var en praktisk mulighed, kunne blive den markedspålede eneste måde at gennemse og købe dagligvarer på. Dette ville være et godt eksempel på den førnævnte forbrugers sårbarhed, der kommer.

Det skal også bemærkes, at den største største faktor til at give Walmart mulighed for at sælge så billigt indtil nu, har været det store volumen, som det bestiller; Imidlertid bringer bestilling med stort volumen også med sig, stort affald. I det meste af mit liv har en gallon mælk kostet omkring $ 3, æg har kostet mellem $ 1- $ 2 et dusin. I dag i Walmart kan forbrugere købe mælk til 95 ¢ en gallon og et dusin æg til 50 ¢ – $ 1. Dette skyldes, at de har langt mere udbud end efterspørgsel. De kan fungere som dette, b/c alt hvad de er imod, er overpris supermarkeder med store driftsomkostninger. Amazon har evnen til at spille mængdespil også, men de vil hellere kun lagre det, der sælger, og lige nok til at undgå at droppe priser eller endda skulle implementere salg for at flytte deres varer. Dette er grunden til, at Amazon let vil hjørne markedet og til sidst monopolisere det.

Amazons virksomhedskultur deTests affald. Dette er grunden til, at de kan finde flere overskud ved blot at skubbe deres næsten erhvervede butiksmærkeproduktlinjer på mindre markeder og bruge Whole Foods -buyout som en måde at komme ind i detailfarmaceutiske. Faktisk kan de små, succesrige dagligvarer som Aldi og Lidi muligvis finde sig selv som lidt mere end Amazon -distributører i fremtiden. Måske vil portalen ikke se nogen fordel ved at have fysiske butikker og kan i stedet tillade mikromarkeder at overleve, forudsat at de dækker driftsomkostninger og kun sælger, hvad online -giganten fortæller dem. Jeg ser ærligt ikke nogen anden måde for supermarkeder at forblive åben, med det, jeg tror er at komme.

Desværre er der ingen lykkelig afslutning på denne artikel. Amazon er her for at blive. Det vil kun blive større, rigere og mere indflydelsesrige. Selvom købmandsforretninger i storboks muligvis prøver at ændre sig med The Times (f.eks. At lære deres kunder at kende og lagre hylder i overensstemmelse hermed), er det meget urealistisk at tro, at de snart vil indhente Amazons niveau. Forhåbentlig kommer nogle af teorierne her ikke til at spille, men bank på det er meget naivt. At købe magt betyder ikke meget, når alt hvad du kan købe er, hvad Amazon giver dig mulighed for at få.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post